In de bieb

Ontdek de partners van de Bibliotheek

 

Bij de Bibliotheek Enschede is er nog een wereld te ontdekken. Naast onze uitgebreide collectie boeken, dvd's, magazines, e-books en kinderboeken werken we samen met verschillende partners in onze vestigingen. Partners die eraan bijdragen dat alle Enschedeërs welkom zijn; voor een vraag over het gebruik van je mobiele telefoon tot het leren luisteren naar het huiltje van je baby. Dit zijn onze partners: 

Lunchcafé STOET 
Een boek smaakt nog lekkerder bij een kopje koffie of thee van lunchcafé STOET, naast de hoofdingang van de Centrale Bibliotheek.  Het Stoet-team staat elke dag klaar om de lekkerste koffies te maken, verse stoet te snijden & de lekkerste taartjes te serveren! Stoet is een plek om samen te komen.   

De Muziekbank 
De Muziekbank biedt een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk. Met je bibliotheekpas leen je maximaal 10 items per keer. 

Seniorweb
Omgaan met de mobiele telefoon of tablet, zelf een online fotoboek maken en het gebruik van sociale media. Deskundige en geduldige docenten bieden cursussen aan voor senioren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.   

Studiekring 50plus
Hou je niet van theekransjes en borrelpraat? Moet een gesprek ergens over gaan? Wil je vooral geestelijk actief blijven? Dan is de studiekring 50plus misschien iets voor jou! Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 vijftigplussers die eenmaal per twee weken bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt twee uur en bevat een "rondje actualiteiten", er wordt een gekozen onderwerp besproken en u neemt deel aan de discussie.

Mammacafé/Dreumescafé
Ben je ouder van een dreumes, peuter of kleuter? Wist je dat lezen op heel jonge leeftijd heel goed is voor de taalontwikkeling van je kleintje én gezellig is om samen te doen.  
De Bibliotheek Enschede heeft een mooi aanbod; het Mammacafé is voor zwangeren en ouders met een baby. Het Dreumescafé is voor ouders met kinderen van 1-4 jaar. 
De themabijeenkomsten zijn te vinden in de agenda van de Bibliotheek Enschede. 

Huis van Taal & Meedoen 
24% van de Enschedeërs vindt teksten vaak lastig om te begrijpen. Hierdoor kunnen allerlei dingen lastig worden – online je eigen zaken regelen je financiën op orde houden of je kinderen helpen met school. Het Huis voor Taal en Meedoen helpt deze mensen. 

M-Pact
M-Pact is het startpunt voor vrijwilligerswerk, leren en meedoen in Enschede. Samen met jou onderzoeken we in ons Huis van Taal & Meedoen welke mogelijkheden er zijn. 

SIVE
De Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede is een bruisend vrouwencentrum voor alle vrouwen uit Enschede en omgeving. In een gezellige huiskamersetting zijn vrouwen welkom voor ontmoeting en activiteiten.  

 

Lunchcafé STOET

De Muziekbank

SeniorWeb Leercentrum

Huis voor Taal & Meedoen


Kun je niet vinden wat je zoekt? Onze medewerkers staan voor je klaar om je verder te helpen. In de Bibliotheek is altijd een medewerker te vinden. Ben je niet in de bieb en heb je een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. We staan doordeweeks tussen 09:30 uur en 13:00 uur voor je klaar.