In verband met wateroverlast is de Bibliotheek Enschede Centrale tot nader order gesloten.

Jeugd & Jongeren

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Wil je lezen voor je lijst? Zoek je informatie over een spreekbeurt? Of wil je weten wat er in de bibliotheek te doen is? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.


  • 0-6 jaar

  • 6-12 jaar

  • 12-18 jaar


Activiteitenboekje: Zoek Het Maar Uit!

Bibliotheek enschede - Zoek het maar uit boekje voorjaar 2024

De culturele organisaties in Enschede hebben al hun activiteiten en theatervoorstellingen voor je op een rijtje gezet.

Samen met het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Theater Sonnevanck, Concordia, De Museumfabriek, Tetem, Kaliber, Theatermakerij Enschede en Metropool laten wij zien waar je allemaal uit kunt kiezen. Superhandig, want zo zie je direct wat er de komende tijd allemaal te zien is - én voor wie. Of je nu 2 of 12 jaar bent, een workshop of een andere activiteit zoekt, voor iedereen zit er wel iets bij.

Je vindt het volledige aanbod overzichtelijk op Uit in Enschede.

Daarnaast ontwikkelen wij een aantal keer per jaar een activiteitenboekje. Deze is verspreid op alle basisscholen in Enschede. Heb je het boekje voor de periode voorjaar 2024 nog niet ontvangen of wil je graag de digitale versie hebben? Klik dan op onderstaande knop


Meer dan alleen maar boeken lenen!

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar Online Lezen & Leren