Vacature stagiair(e) Marketing & Communicatie

Gepubliceerd op: 22 november 2023 14:08

Volg je een opleiding in de richting van marketing of communicatie en zoek je een veelzijdige stageplek per februari of september? Solliciteer direct!

De Bibliotheek heeft naast het uitlenen van boeken nog veel meer producten en diensten, voor uiteenlopende doelgroepen. Denk aan computercursussen, spreekuren voor inwoners die hulp nodig hebben, debatten en lezingen. We werken ook samen met scholen om lezen al van jongs af aan te bevorderen. De afdeling Marketing & Communicatie zet deze producten in de markt. Ons doel: méér Enschedeërs bereiken!

Wat ga je doen?


1. Je draait mee in de uitvoering
Als stagiair(e) Marketing & Communicatie werk je mee aan de externe communicatie van de Bibliotheek. Je schrijft bijvoorbeeld teksten voor de online kanalen, pakt vormgevingsklussen op en bedenkt ideeën voor de contentkalender. Een veelzijdig takenpakket met de nodige eigen verantwoordelijkheid.

2. Je zet stappen in conceptueel denken
Niet alleen in de uitvoering, maar ook op strategisch vlak draag je je steentje bij. Je zet bijvoorbeeld een promotieplan op, bedenkt een nieuw communicatieconcept voor een van onze programma's of werkt aan een format voor videocontent op onze socials. Wij hebben genoeg ideeën waar je direct mee bezig kan, maar je krijgt vooral ook de ruimte om jouw interesse of specialisatie te volgen.

Dit hebben we te bieden:

  • Een uitdagende meewerkstage in de culturele sector, met ruimte voor je eigen ontwikkeling.
  • Veelzijdige taken in een professionele organisatie.
  • Gezellige collega’s, een fijne werkcultuur en goede begeleiding.
  • Laptop met Adobe Creative Suite (InDesign, Photoshop, Illustrator, Premiere).
  • Stagevergoeding van € 250,- bruto per maand o.b.v. 36 uur.
  • Werkplek in het centrum van Enschede.

Dit vragen we van jou:

  • Je bent student bij een communicatie-gerelateerde opleiding op minimaal hbo-niveau.
  • Je bent gemotiveerd om er een leerzame tijd van te maken.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

De stageperiode start in februari en september, duurt vijf maanden en is full time (36 uur). Past dit niet? Laat het ons weten, dan bespreken we de mogelijkheden.

Update: de stageplek voor februari 2024 is gevuld. Je kunt je al wel aanmelden voor september 2024.

Interesse?

Stuur een mail met cv en een korte motivatie naar Auke van der Meer (Adviseur Marketing & Communicatie, a.van.der.meer@bibliotheekenschede.nl), dan plannen we snel een kennismakingsgesprek.