In verband met wateroverlast is de Bibliotheek Enschede Centrale tot nader order gesloten.

Tukkerspotten bij Stories@Stanislaus

Gepubliceerd op: 17 januari 2024 09:50

Op woensdag 24 januari vindt de feestelijke Tukkerspotten-avond plaats bij Café Stanislaus Brewskovitch. Het boek Tukkerspotten van schrijver Martin ter Denge is dé gids voor een bijzondere paradijsvogel: de Tukker. Met een scherpe pubkwis testen we deze avond jouw kennis over Tukkers.

Uitgever Paul Abels interviewt deze avond Martin ter Denge (tekstschrijver, streektaalactivist, muzikant en tekenaar) en Arjan Pronk (ex-bassist van Bökkers). Natuurlijk leest Ter Denge ook voor uit zijn boek. De auteur roept Tukkers op om samen te strijden voor het behoud van de Twentse taal en identiteit. Voor veel Tukkers zal deze avond een feest van herkenning zijn.

Tijdens deze leuke avond organiseren we ook een scherpe pubkwis met vragen over de tukker! 

Over het boek Tukkerspotten

In het boek Tukkerspotten loopt Martin ter Denge, zelf Tukker in hart en nieren, van A tot Z de psyche van de gemiddelde Twentenaar langs. Deels via anekdotes, deels ook met scherpe observaties en (semi)wetenschappelijke onderbouwing. Tukkerspotten gaat over alcohol, beunen, carbid en Finkers. Over knooien, minderwaardigheidscomplex, noaberskop, Wilmink en zwijgen. Natuurlijk komen er een aantal clichés voorbij. Die sóms blijken te kloppen en sóms wat genuanceerder liggen. 

Algemene informatie

Kaarten zijn te koop voor €7,50.
Het programma duurt van 20.00 tot ca. 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Tickets voor deze avond zijn te bestellen via onderstaande knop.

Koop hier je kaartje

Stories@Stanislaus is een samenwerking van de Bibliotheek Enschede en Stanislaus Brewskovitch. Samen organiseren we lezingen en vraaggesprekken met schrijvers door het jaar heen.