In verband met wateroverlast is de Bibliotheek Enschede Centrale tot nader order gesloten.

Media Ukkie Dagen

Gepubliceerd op: 26 maart 2024 07:30

Van 5 t/m 12 april vinden de Media Ukkie Dagen plaats! Door het hele land wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het thema is dit jaar: Ontspannen met media. Als Bibliotheek Enschede doen wij graag mee aan deze campagne.

Voor groot en klein geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van 's ochtends vroeg, tot 's avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen. 

Die media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of juist té uitdagend zijn. Door een kind vanaf het begin te begeleiden bij het gebruik van media, realiseer je een basis waar je gedurende de rest van de jeugd op voort kunt bouwen. Dit geldt voor afspraken, gesprekken, begrip en plezier!

Hoe kunnen media helpen bij het creëren van rust, en wanneer is het voor een kind misschien beter even zonder?

Tips en activiteiten

De campagne reikt concrete tips aan die ieder gezin kunnen ondersteunen. De tips zijn beschikbaar in zes verschillende talen. 

De Bibliotheek Enschede organiseert in het kader van de Media Ukkie Dagen allerlei activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders/verzorgers. 
Ben jij ook benieuwd wat er allemaal te doen is? Ga dan naar onze inspiratiepagina. Hier vind je bovendien leuke filmpjes, (voorlees)boeken en interessante websites. 

Ga naar de pagina met activiteiten en tips