Europese verkiezingen

Gebruik je stem

Op donderdag 6 juni 2024 vindt de volgende Europees Parlementsverkiezing plaats. We kiezen dan de Nederlandse leden die ons de komende 5 jaar in het Europees Parlement mogen vertegenwoordigen. Niet alle lidstaten stemmen op dezelfde dag. De verkiezing moet plaatsvinden tussen donderdag 6 juni en zondag 9 juni 2024.


Expo: Europese Verkiezingen door de jaren heen (13 mei - 6 juni)

Sinds 1979 gaan we elke 5 jaar naar de stemlokalen om te stemmen voor het Europees Parlement. In de afgelopen 45 jaar zijn er mooie en originele posters gemaakt rondom deze verkiezingen. Wij laten ze zien. Duik mee in de geschiedenis!  

Bekijk hier alle informatie over de expo

Interactieve verkiezingsbijeenkomst: Wat doet het Europees Parlement (21 mei)

Op 6 juni mogen we weer naar de stembussen voor het Europees Parlement. Maar wat doet het Europees Parlement eigenlijk allemaal? En wat kan mijn stem betekenen? Kom erachter tijdens deze interactieve vekiezingsbijeenkomst.

Meld je hier aanWeet je nog niet waarop je wilt stemmen?

Maak gebruik van een stemwijzer, ze helpen je bij het maken van je keuze. Eén van de stemwijzers die je hiervoor goed kunt gebruiken is de Stemwijzer van ProDemos.

Vul hier de Stemwijzer in


Hoe werken de Europese verkiezingen?

Hoe werkt het Europees parlement?

Stemmen: Zo doe je dat

Hoe werkt de Europese Unie


Meer weten over de verkiezingen?


Wil je meer weten over de Europese verkiezingen? Bekijk dan de speciale website van ProDemos.

Ga naar ProDemos

Waar kan ik stemmen?

Er is altijd een stemlokaal bij jou in de buurt, zoals in de Bibliotheek Enschede Centrale. Benieuwd naar waar de dichtsbijzijnde stemlokaal is? Kijk op je stempas of bezoek de website 'Waar is mijn stemlokaal?'.

Ga naar 'Waar is mijn stemlokaal?'