Overgang bibliotheeksysteem


Meest gestelde vragen

Mijn wachtwoord werkt niet bij mijn nieuwe account, hoe pas ik het wachtwoord aan?

De eerste keer dat je in het nieuwe systeem inlogt, moet je een nieuw wachtwoord instellen. Daarvoor ga je naar Inloggen, rechtsboven de menubalk. Vervolgens vul je het pasnummer in dat op je bibliotheekpas staat en een pincode. Deze pincode bestaat uit je geboortedag en de laatste twee cijfers van het geboortejaar.  

Bijvoorbeeld: 23 november 2001 wordt 2301 of 4 januari 1973 wordt 0473.  

Wat is er gebeurd met mijn leenhistorie?

De leenhistorie wordt tot 2 jaar meegenomen naar het nieuwe account. Je kunt dus niet meer terugkijken naar items die je langer dan 2 jaar geleden hebt geleend.

<update mei 2022> Er wordt gekeken naar de data van alle geleende boeken per lid, nog niet alles is meegenomen in het nieuwe systeem. Het kan dus zijn dat je nog niet alle geleende boeken kunt terug vinden in je account. 

Wat is er gebeurd met mijn verlanglijst?

De verlanglijst is niet meegenomen naar het nieuwe systeem. Eenmaal in het nieuwe systeem kun je een nieuwe verlanglijst aanmaken.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, kunnen jullie mij een nieuw wachtwoord geven?

Nee, wij kunnen geen nieuw wachtwoord voor je aanmaken. Dat kun je zelf wel doen door je nieuwe wachtwoord in te stellen in je account op de website of via de app ‘Online Bibliotheek’.

Werkt de app Wise nog?

Vanaf zaterdag 19 maart 2022 werkt de Wise app niet meer. Er is een nieuwe Bibliotheek Enschede app genaamd 'Iguana Bibliotheek'. Wil je meer informatie over deze app, klik hier.

Wat is een bibliotheeksysteem?

Bibliotheken bieden een collectie gevuld met boeken, cd’s, tijdschriften en nog veel meer. Je kunt als lid van de Bibliotheek die items lenen. Als lid heb je een eigen account waarop je die items leent. Zo houdt de Bibliotheek Enschede inzichtelijk wie het item momenteel leent. Al die informatie, over welk item je leent, hoeveel een item wordt geleend en waar een item zich bevindt, is terug te vinden in dit bibliotheeksysteem. De leenhistorie wordt op die manier bijvoorbeeld ook bijgehouden in je eigen bibliotheekaccount.  

Kan ik nog bladmuziek lenen?

Ja, de bladmuziek blijft beschikbaar voor leden.

Waarom is de Bibliotheek Enschede overgegaan op een nieuw bibliotheeksysteem?

In Nederland bestaan verschillende bibliotheeksystemen waar een bibliotheek zich bij aan kan sluiten. Binnen de Bibliotheek Enschede is er nu voor gekozen over te stappen op een toekomstbestendig bibliotheeksysteem. 

Hoe kan ik lid worden van de Bibliotheek Enschede?

Je kunt een abonnement afsluiten in één van de vestigingen of via de website van de Bibliotheek Enschede. Het pasje krijg je van een medewerker en bij inschrijving via de website thuisgestuurd.  

Inleverattenties en herinneringen

Onze standaard e-mails zoals een inleverattentie of herinnering, komen je mail binnen via onze partner Sambis: noreply@sambis.nl. Voeg daarom Sambis toe aan je lijst ‘Veilige afzenders’ zodat deze mails niet in de spambox terecht komen.